duminică, 30 noiembrie 2008

Saru-mana, boerule!

Cersetoria a fost declarata o ocupatie in nomenclator si pe deasupra, neimpozitabila! De cand? De cand politicienii si-au cumparat voturile cu pachete, pungulite cu carne de mici, carnaciori, pulpe de pui painica si niste berica; poate niste rosii si branza, ca sunt "light" si potrivite pentru cei cu colesterolul mare. De cand sunt alegeri in Romania, aud acelasi refren: in campania electorala se imparte mancare! Cu asta cred ca spunem tot atat despre noi cat si despre ei: suntem un popor care primeste exact ceea ce merita: paine si circ.

Ma uitam la stiri - eram foarte curioasa sa vad procentul celor care au facut efortul si s-au dus la vot - si am auzit ca pana si astazi, s-au gasit "donatori" de pachetele si de ce nu, banuti, ca pe recesiune fiecare leu conteaza, mai ales daca e negru si sub saltea. Cat valoreaza canditatul X? cam 50 de lei. Fiecare are pretul lui.
Insa anul acesta dragii nostri candidati la guvern nu au fost darnici, cel putin nu la fel de darnici precum candidatii la primarie. Participarea la vot este sub 20% la ora 16:00.

Domnilor politicieni! Propun sa schimbati meniul, romanul a evoluat de la ultima campanie electorala, a invatat ca branza e facuta cu amidon, ca rosiile sunt turcesti, carnea de mici e amestecata cu condimente, sa nu se simta mirosul; astfel incat, pachetele pentru urmatoarea campanie electorala ar trebui sa contina: trufe, icre negre, vin Haut-Medoc si ceva fructe exotice. Totul cu termen de garantie. Plus aviz de la HACCP.

Sau mai bine, facem cate un wish-list, fiecare si il trimitem pe SMS (ca tot e plin Bucurestiul de afise cu numere de GSM). Eu, de exemplu, imi doresc sa avem multi dinozauri in Antipa. Se ofera cineva?

Intrebare (retorica): cu ce suntem noi mai buni decat cersetorii de la semafor?

Un comentariu:

Anonim spunea...

eu refuz sa merg sa votez. din multe motive, cel principal, cel mai probabil fiind sila de actuala clasa politica. toata! si cred ca sila.. e putin spus. Ma bucura teribil atitudinea electoratului si cersitul lamentabil al politicienilor sa mergem la vot... stiu sa ne cerseasca voturi, o data la 4 ani, dar ce stiu sa faca in 4 ani, pentru ele? nimic in afara de urmarirea propriei bunastari si a scopurilor de inavutire... si, revenind, foarte tare ma bucura absenteismul electoral. Poate or sa inteleaga si ei, odata si odata, ca noua a ajuns sa ni se imbrehane ce prestatiile lor lamentabile...