luni, 15 decembrie 2008

Tema pentru acasa

Suntem inca in scoala primara. Politic, vorbind. De aproape 20 de ani invatam exercitiul democratiei si de fiecare data suntem surprinsi pe picior gresit.

Noi am trecut din 90 incoace prin diverse scoli: scoala FSN, CDR, PSD, PNL, PD-L, etc, etc, etc.
La ce ne-a folosit? La nimic, parerea mea.
Ca suntem un popor fara pic de vointa, demnitate si bun simt politic, se stie. A dovedit-o istoria si cea trecuta si cea pe care o creem noi. Am avut varfuri, am avut scantei, insa de regula suntem mici si taratori prin excelenta.
Ignoranta se plateste. Si platim, in fiecare zi, incepand cu momentul in care petrecm 1 ora in trafic, pentru un drum care ar trebui sa dureze 10 de minute, in momentul in care dam cu masina cumparata in leasing si pentru care platim de ne uscam, intr-o gropa nesemnalizata, in momentul in care parlamentarii voteaza pentru marirea salariilor lor, cand avem nevoie de aproximativ 300 de documente pentru a vopsi fatada casei (bineinteles, actele nu se obtin din acelasi loc), in momentul in care platim taxa pe radiodifuziune, independent de faptul ca posedam sau nu un aparat radio, cand platim o taxa de prima inmatriculare care frizeaza nesimtirea, etc
Si astazi, din nou, contrar atator lectii, ne trezim uimiti de intorsatura Stolojan - Boc. Cum?! Nu se poate!
Ei bine, da, se poate! Ca Stolo este terminat ca om politic (ne amintim cu totii precedentul retragerii), e fara discutie.
Dar pentru Dumnezeu! Nu trebuie sa ne miram, nu trebuie sa fim suprinsi, asta a fost jocul! Cine ar fi fost de acord cu Boc, daca ar fi fost scos in fata inainte de semnarea protocolului (care este cea mai mare ciolaneala pe care am vazut-o vreodata)?
Dar asa....retragerea "eleganta" a lui Stolo, a lasat tara intr-un moment de panica. Un vid de putere...Si a aparut atunci salvatoare, solutia: Boc. Daca inca ma mai mira ceva, este cel mult parerea proasta pe care o au "alesii" despre noi.
Cine cumpara explicatia: " am decis sa las generatia mai tanara de politicieni sa iasa in fata (nu am citat, insa cam acesta era mesaul lui Stolo)"? Vand ieftin! La pachet cu Ministerul Justitiei, la care tanjeste Victor Ponta! Ei bine, da, avem exact ceea ce meritam!
Pffff, iar nu ne-am facut lectiile? Iar ramanem repetenti! Dar, cu o mica atentie, trecem si clasa asta, nu? Doar la asta ne pricepem cel mai bine!

Niciun comentariu: